სამშაბათი, თებერვალი 11, 2025
- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_img
მთავარიUncategorizedღვინის ზღვის ფსკერზე დავარგების ანტიკური მეთოდი განახლდა - ექსპერიმენტი, რომელსაც საბერძნეთში დიდი...

ღვინის ზღვის ფსკერზე დავარგების ანტიკური მეთოდი განახლდა – ექსპერიმენტი, რომელსაც საბერძნეთში დიდი გამოხმაურება მოჰყვა

ზღვის სიღრმეში, 10-დან 50 მეტრამდე ,დასავარგებლად ჩაშვებული საუკეთესო ბერძნული ღვინოები, რომლებსაც ზედაპირზე ამოაქვთ საიდუმლოება და მითიური ძალა.
პრაქტიკაში რაოდენობრივად დღემდე არაა ბევრი ამ მეთოდით დავარგებული ღვინო, მაგრამ ნამდვილად განსაკუთრებული გემოვნების თვისებებით გამოირჩევა. განსაკუთრებულობა, რომელიც გაჯერებულია როგორც ზღვის სამყაროს სურათით და გამორჩეული და გამძაფრებული ბერძნული ვაზის ნოტებით.

ღვინის ზღვის ფსკერზე დავარგების ანტიკური მეთოდი განახლდა - ექსპერიმენტი, რომელსაც საბერძნეთში დიდი გამოხმაურება მოჰყვა
მდგრადი ტემპერატურა და ჟანგბადის ნაკლებობა — ამ ორი რამის თანხვედრით ზღვის ფსკერზე, სადაც თავსდება ღვინო ბოთლებით, ქმნის საუკეთესო გარემოებას მის დასავარგებლად . თავად ბოთლიც კი იძენს განსაკუთრებულ ოპტიკურ სილამაზეს მასზე დასახლებული ზღვის ორგანიზმებით და იღებენ განსაკუთრებულ მიკროსამყაროს, დაფარულს მითოსური იდუმალებით.
ამ მეთოდით დავარგება საკმაოდ ძვირად ღირებული მეთოდია , რომლის უმთავრესი პრობლემა თავად ღვინის ბოთლების დანაკარგია. მაგრამ უკვე საკმაოდ ინერგება მსოფლიოს მასშტაბით.
პრაქტიკულად ეს მეთოდი გამოიყენებოდა ანტიკურ ხანაშიც, ტექსტებში ვხვდებით ზღვაში დავვარგებულ ღვინოს და ასევე ყურძნის შენახვის პრაქტიკას ზღვის ფსკერზე თიხის ჭურჭლის გამოყენებით.
დღესდღეობით საბერძნეთში ეს მეთოდი 15 წლისაა. სხვადასხვა რეგიონებში მეღვინეებს ათვისებული აქვთ ფსკერზე ღვინის ბოთლების დავარგება .ათავსებენ ღვინის ბოთლებს ზღვის ფსკერზე და ხუთი წელი ელოდებიან შედეგს.

ღვინის ზღვის ფსკერზე დავარგების ანტიკური მეთოდი განახლდა - ექსპერიმენტი, რომელსაც საბერძნეთში დიდი გამოხმაურება მოჰყვა
ბრწყინვალე იდეები ხშირად იბადება არა აუცილებლობით, არამედ მოუსვენარი გონების სურვილით .
წარმოიდგინეთ ღვინით სავსე ლითონის გალია, ორი მცურავი მარჯვნივ და მარცხნივ, რომლებიც ნავით ყოვნდება სანტორინის სამხრეთ-აღმოსავლეთ მხარეს. მერე ნელა იძირება ზღვაში, წყალქვეშა ნავივით და ის რჩება იქ 25 მეტრის სიღრმეზე 5 წლის განმავლობაში, როგორც მშვენიერი სამყოფელი ზღვის ფსკერის არსებებისთვის.

ღვინის ზღვის ფსკერზე დავარგების ანტიკური მეთოდი განახლდა - ექსპერიმენტი, რომელსაც საბერძნეთში დიდი გამოხმაურება მოჰყვა
ექსპერიმენტის პირველ წელს, 2009 წელს, 500 ბოთლი “თალასიტი” ჩაიძირა ზღვაში და მათგან მხოლოდ სამი ამოიღეს ცოცხლად ზედაპირზე, რადგან ქარიშხალმა გალია ჩამორეცხა. შემდეგი რთველი უფრო ღრმად იყო დავარგებული, ნაკლები ამინდის დაზიანებები, მაგრამ გაზრდილი წნევის გამო რამდენიმე საცობი დაეცა და ღვინო მარილიან წყალში აირია. 2016წელს მივიღეთ 2011 წლის რთველი, საიდანაც იყიდება 211 დანომრილი ბოთლი. ამავდროულად, 2015 წლის მოსავალი, რომელიც 2020 წელს შემოწმდა.
ასეთი ღვინოა ეგრეთ წოდებული თალასიტი.(Thalassitis.)
THALASSISTHS იწარმოება სანტორინის ტრადიციული თეთრი ჯიშისგან, ასირტიკისგან.ASYRTIKO THALASSITH-ისთვის ჩვენ ვირჩევთ ექსკლუზიურად ასირტიკს- ეპისკოპის, აკროტირისა და პირგოსის ავტორიტეტული ვენახებიდან, დაახლოებით 80 წლის ასაკში, განსაკუთრებით დაბალი მოსავლიანობით ჰექტარზე, რომელიც იშვიათად აღემატება 350 კგ-ს ჰექტარზე.

ღვინის ზღვის ფსკერზე დავარგების ანტიკური მეთოდი განახლდა - ექსპერიმენტი, რომელსაც საბერძნეთში დიდი გამოხმაურება მოჰყვა

ნიადაგი და მრავალფეროვნება სპეციალურ მეღვინეობასთან ერთად იძლევა ძლიერ გემოს , მკვეთრი და გამყოლი თვისებებით და ,,ნერვის” მქონე ღვინოს.
როდესაც ის ტრიალებს ჭიქაში, თქვენ გაოცდებით მისი ნათელი ფერით: დავარგების მიუხედავად, ის არის ცოცხალი ახალგაზრდული ლიმონისფერი. ციტრუსის ახალი არომატები ეკეკლუცება მწვანე ვაშლისა უსაფუარო პურის არომატებს. კლასიკური “თალასიტის” მწიფე ნოტები ქიშმიშისა და კაკლის ელფერით არ არის. პირი დარბილებულია დაჟანგვის კვალის გარეშე, მჟავიანობა რჩება ,,კრახუნა” და ახალი არომატები ათრთოლებს გემოს. პირველი მოსაზრება არის ის, რომ ზღვის ფსკერზე თალასიტი უფრო ნელა ბერდება, რადგან პირველი წაკითხვისას არ არის წარმოდგენილი კლასიკური ხანდაზმული სანტორინის მინერალური არომატი, რომელიც მოგვაგონებს რისლინგს, რაც აშკარაა მიწის დაძველებულ ბოთლში. მაგრამ ექსპერიმენტი განვითარების პროცესშია და დროთა განმავლობაში ჩვენ შევძლებთ შევამოწმოთ მისი არომატული განვითარება.

ღვინის ზღვის ფსკერზე დავარგების ანტიკური მეთოდი განახლდა - ექსპერიმენტი, რომელსაც საბერძნეთში დიდი გამოხმაურება მოჰყვა ღვინის ზღვის ფსკერზე დავარგების ანტიკური მეთოდი განახლდა - ექსპერიმენტი, რომელსაც საბერძნეთში დიდი გამოხმაურება მოჰყვა ღვინის ზღვის ფსკერზე დავარგების ანტიკური მეთოდი განახლდა - ექსპერიმენტი, რომელსაც საბერძნეთში დიდი გამოხმაურება მოჰყვა ღვინის ზღვის ფსკერზე დავარგების ანტიკური მეთოდი განახლდა - ექსპერიმენტი, რომელსაც საბერძნეთში დიდი გამოხმაურება მოჰყვა

წყარო: ქართულ-ბერძნული, კულტურულ-საგანმანათლებლო ცენტრი “პეგასი-მერანი”.

#პეგასიმერანი #drpkhakadze #gochadze #sheniemigranti

მასალის გამოყენების პირობები
მსგავსი პოსტები
10 რამ რაც იორდანიაში ვიზიტამდე უნდა იცოდეთ

10 რამ რაც იორდანიაში ვიზიტამდე უნდა იცოდეთ

7 February, 2025
ინსულტი ახალგაზრდებში – ფაქტები, რისკები და გადამწყვეტი სიმპტომები!

ინსულტი ახალგაზრდებში – ფაქტები, რისკები და გადამწყვეტი სიმპტომები!

თებერვალი 10, 2025
თბილისის სასულიერო სემინარიის მგალობელთა გუნდი საპატრიარქოს კლინიკისთვის მნიშვნელოვანი დღის თანამონაწილე გახდა

თბილისის სასულიერო სემინარიის მგალობელთა გუნდი საპატრიარქოს კლინიკისთვის მნიშვნელოვანი დღის თანამონაწილე გახდა

10 თებერვალი 2025
სხვადასხვა ტიპის ჭერი – რომელი უნდა ავარჩიოთ სახლისთვის

სხვადასხვა ტიპის ჭერი – რომელი უნდა ავარჩიოთ სახლისთვის

თებერვალი 10, 2025
ლიმონის გაყინვა – ბუნებრივი „ჯანმრთელობის ბომბი“ თქვენს სამზარეულოში!

ლიმონის გაყინვა – ბუნებრივი „ჯანმრთელობის ბომბი“ თქვენს სამზარეულოში!

თებერვალი 10, 2025
რეპროდუქტოლოგი სწორი კვების ფორმულას გვიზიარებს

რეპროდუქტოლოგი სწორი კვების ფორმულას გვიზიარებს

23 იანვარი 2025
გურგენიანის ჩანჩქერი 40 მეტრი სიმაღლისაა და ნამდვილად ულამაზეს სანახაობას გვთავაზობს

გურგენიანის ჩანჩქერი 40 მეტრი სიმაღლისაა და ნამდვილად ულამაზეს სანახაობას გვთავაზობს

თებერვალი 10, 2025
21 მარტის ასტროლოგიური პროგნოზი

21 მარტის ასტროლოგიური პროგნოზი

მარტი 21, 2024
სასარგებლოა თუ არა რძემჟავები დილით, საუზმეზე?

სასარგებლოა თუ არა რძემჟავები დილით, საუზმეზე?

თებერვალი 10, 2025
ბრიჯით ჯონსის დღიური -მალე ახალ ფილმს ვიხილავთ

ბრიჯით ჯონსის დღიური -მალე ახალ ფილმს ვიხილავთ

თებერვალი 10, 2025
თბილისში ერთ-ერთ რესტორანში სროლა იყო

თბილისში ერთ-ერთ რესტორანში სროლა იყო

თებერვალი 10, 2025
ავსტრალიელმა მეცნიერებმა კენგურუს ემბრიონი ხელოვნურად შექმნეს

ავსტრალიელმა მეცნიერებმა კენგურუს ემბრიონი ხელოვნურად შექმნეს

თებერვალი 10, 2025
მედიაჰოლდინგი “შენი”, გიორგი ფხაკაძის ხელმძღვანელობით, 30M+ ნახვით, საქართველოში ლიდერი, დამოუკიდებელი მედიაა

მედიაჰოლდინგი “შენი”, გიორგი ფხაკაძის ხელმძღვანელობით, 30M+ ნახვით, საქართველოში ლიდერი, დამოუკიდებელი მედიაა

თებერვალი 4, 2025

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

ხშირად ნახვადი